Българска туристическа борса - Работа в туризма  
 
Крум Добрев Лазаров
Дата: 2008-05-20

Учете се от грешките на другите!

След пускане на предизвестие за прекратяване на трудови правоотношения със СД АлександърЕкспорт Импорт Добринов и сие, през пролетта на 2008 г., служителят Крум Добрев Лазаров самоволно изтрива служебната информация от зачисления му фирмен компютър в хотел Света София, в град София.

След констатацията на деянието, Крум Добрев Лазаров признава деянието си и предоставя компютърен диск с част от заличената информация, която неправомерно е изнесъл от местоработата си.

Деянието притеснява и възмущава ръководството на хотел Света София и вместо по взаимно съгласие, решават да уволнят Крум Добрев Лазаров дисциплинарно.

С цел предпазване на колеги от бранша, мениджърът на хотел Света София се обърна към редакцията на Пътешествие:

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ и ПАРТНЬОРИ,

 

Бихме искали да Ви информираме, че лицето Крум Добрев Лазаров злоупотреби с фирмена информация, служебно положение и доверието на работодателите си, заличавайки служебна и фирмена информация, в ползван от него служебен компютър, по време на платен годишен отпуск.

В случай, че същият желае да постъпи на работа при Вас, моля имайте предвид недостойното му отношение към фирмата и причинените от негова страна злоупотреби.

Моля, потърсете препотвърждение на оферти, изпратени от негово име.

За повече информация, моля, не се колебайте да се свържете с мен.

20.05.2008 г.
гр. София

С уважение:
Боряна Стратиева - Мениджър маркетинг и продажби

Boriana Stratieva
Marketing Manager
Hotel SVETA SOFIA * * * *
Sofia, Bulgaria
18, Pirotska str.

Фактът е неоспорим и доказан.

След уволнението си, Крум Добрев Лазаров завежда гражданско дело № 20086/08 по описа на СГС, ГО, 56 състав, в процеса на което, на 1 юни 2009 г. сключва спогодба, да оттегли финансовите си претенции за обезщетение в рамките на шест месечни заплати, а ръководството на хотел Света София да отмени дисциплинарното уволнение и да изтегли от интернет публикациите, които е разпространил по случая с безнаказаните своеволия на служителя Крум Добрев Лазаров.

Към 16 февруари 2010 г. Крум Добрев Лазаров работи в:

Bulgarian Dream Travel
3 Saborna Str. 1000, Sofia, Bulgaria
Phone: +359 2 8696 492
Fax: +359 2 986 7227
Mobiltel: +359 888 289 752
mail: marketing@eventing-service.com
WEB: www.eventing-service.com

Редакцията на Пътешествие се запозна подробно със случая, изслуша становището на двете страни и прецени, че длъжна да предупреди всички собственици и управители на фирми и обекти от туристическия бранш, като публикува фактите относно инцидента.

ОБЯВИ | ТЪРСЕНЕ | ПУБЛИКУВАНЕ | ДОКУМЕНТИ | ФОРУМ | РЕКЛАМА | ЗА НАС | ПОМОЩ
Работа в туризма | Документи | Черен списък | Крум Добрев Лазаров
Българска туристическа борса е единно издание на БТК, БАТА, БААТ, БХРА