Българска туристическа борса - Работа в туризма  
 
Необходими документи за получаване на израелска туристическа виза
Дата: 2004-08-17
  1. Български международен паспорт. Паспортът трябва да е валиден минимум 6 месеца след крайната дата на пътуването. Ако сте пътували в Израел или чужбина и преди, носете и стария си задграничен паспорт
  2. Цветна паспортна снимка, направена през последните 6 месеца - 2 6р.
  3. Формуляр за виза. Формулярите се попълват на място в деня на подаване или могат да бъдат взети предварително в приемното време на консулски отдел. При непопълване на всички полета във формуляра документите ви няма да бъдат приети
  4. Служебна бележка от местоработата, съдържаща длъжност, възнаграждение и начало на трудовото правоотношение. При бизнес посещение и командировъчно от фирмата
  5. Служебна бележка от банка, банкови извлечения и други, доказващи финансово състояние. Не се приемат бордера или бележки, издадени от обменни бюра
  6. Медицинска застраховка за пътуване в чужбина за времето на престоя в Израел. Минималната сума на застрахователно покритие трябва да бъде за минимум $ 10 000
  7. Самолетна резервация със затворени дати за отиване и връщане
  8. Хотелска резервация и програма на посещението.

Забележка:

• Израелската виза е безплатна и при положителен отговор става до 48 часа. Консулският отдел се намира в София, НДК – административна сграда. Работно време: всеки ден 09.30-12.30 ч.

• Документите за виза се подават от кандидата лично!

• Във всеки конкретен случай визовият служител може да поиска допълнително и други документи, освен гореспоменатите. Предоставянето на повече документи в подкрепа на Вашата кандидатура за виза улеснява обработката на молбата Ви

• При пътуване на деца и младежи до 18 години се изисква личното присъствие и на двамата родители при подаване на документите

• За правилно и коректно оформяне на туристическите документи от страна на нашата агенция, е необходимо да имаме информация за датата, в която желаете да бъдат подадени документите Ви в посолството, 3 работни дни по-рано. Тази датата е желателно да бъде не по-малко от 14 дни преди определената дата за тръгване

• Представянето на всички гореспоменати документи не гарантира получаването на виза. Консулски отдел на Посолство на Израел не носи отговорност за причинени финансови (предварително платени хотелски резервации, самолетни билети, вследствие неиздаването на виза, наемане на коли и др.) или други загуби

• Получаването на виза не гарантира допускането на лицето на територията на Държавата Израел. Израелските гранични власти на входния пункт по собствена преценка могат да откажат влизане в страната. Поради тази причина е препоръчително да носите със себе си същите документи, които сте подали в Консулството при интервюто

• Граждани, на които се издава туристическа, бизнес, или каквато и да е друга виза, освен работна, нямат право да работят на територията на Държавата Израел. Работата без официално разрешение, както и просрочването на разрешения Ви престой, са нарушение на израелските закони!

ОБЯВИ | ТЪРСЕНЕ | ПУБЛИКУВАНЕ | ДОКУМЕНТИ | ФОРУМ | РЕКЛАМА | ЗА НАС | ПОМОЩ
Работа в туризма | Документи | Необходими документи за получаване на израелска туристическа виза
Българска туристическа борса е единно издание на БТК, БАТА, БААТ, БХРА